Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2017 10:08 - Била България ЕООД - синтезирани мнения
Автор: rabota100 Категория: Бизнес   
Прочетен: 3126 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте. Идеята на тази статия е да ви поднесе синтезирана информация ,относно условията на труд в тази компания. Всички сме наясно, че не само работодателят избира работник, но и работникът избира своя работодател. Тъй като последните месеци прекарах в търсене на информация за българските работодатели,реших ще мога да съм полезна на хората търсещи работа.

 Билла е европейска верига супермаркети. Основана е през 1953г. Първият магазин в България е открит през 2000г. Към момента компанията разполага със 113 обекта на територията на страната.Имат стажански програми с възможност за обучение в отдели  "Човешки ресурси", "ЛС и ТРЗ", "Счетоводство и контрол на фактури", " Търговия на едро", "Контролинг" и др. От 2009г. Билла сътрудничи с професионални средни училища в различни градове в цялата страна. Учениците имат възможност за участие във фазите на производствения  и технологичен процес. Прилагам линк към официалния сайт на компанията: https://www.billa.bg/

  До тук всичко звучи добре. До момента, в който не потърсих отзиви на бивши и настоящи служители на тази голяма фирма. Учудването ми беше голямо. Не можах да намеря нито един положителен коментар. Натъкнах се на интересни истории и лични драми.Искам да уточня ,че никога не съм работила за фирмата и впечатленията ми са база прочетеното в мрежата и проведени лични разговори със служители. Стана ясно, че заплатите там са средно между 520 - 620 лв. Всеки месец ваучери за храна на стойност 60лв.Оказа се, че има голямо текучество на персонал и сериозен недостиг на такъв.  Според работници отношението  към тях се определя като унизително. Минимално заплащане, максимално натоварване. За да започнеш там се налага да имаш готовност за работа и в почивните дни.Плаващо работно време ,според служителите, означава 12-часови смени.  Обещания за увеличение на заплатата не липсвали, до момента в който напуснеш. Твърди се,че има неписано правило във фирмата и то гласи: този ,който се подмазва на началника има невероятен шанс да се изкачи по стълбичката. Относно мненията и коментарите на клиенти на веригата магазина, мога да кажа ,че също не са розови. Щом има изнесени статии в публичното пространство относно качеството на предлаганите продукти и отношението към клиентите, какво можем да очакваме като работници?

 Силно се надявам да съм помогнала с нещо на търсещите сериозна и сигурна работа. Ще се радвам, ако се намери служител, който да даде положителна оценка за коментираната фирма.

 Очаквайте анализа ми за следващата фирма-работодател.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rabota100
Категория: Бизнес
Прочетен: 19015
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930